Tomten förvandlas!

Jobbet har kallat 7.30 - 18 i förrgår respektive 7.45-19  går + efterföljande fest... Två bra dagar som ändå gör att jag är lite mör.
I helgen blev alla tak uppe klara och nu är takpanelen slut. Passande nog ringde helt plötsligt telefonen och jag fick besked från ett åkeri att man lämnat den panel som fattades samt gips vid Magnoliabacken.
Tyvärr var det lite regn så idag när vi kom dit upptäckte vi att den gips som inte var täckt har fått sig en dusch.
Men takpanelen var inplastad - tack och lov.
Det är lite knepigt detta med leveranser och hur olika de som distribuerar material hanterar processen. Allt från att vara förstklassigt tillmötesgående till surmulet oförstående till att det inte går att vara på plats mellan 8-16 för att vänta in en leverans. Någon åker dit utan att meddela sig alls och åker därifrån med sakerna igen och någon annan meddelar sig inte heller men släpper av grejerna på plats. Andra ringer och bokar upp en tid som blir bra för båda parter med en rimlig "inomtid" och ringer sen även straxt innan de kommer.
Nu är det dock inte mycket kvar som ska komma och det mesta har fungerat bra.
Idag har Sunaru börjat arbeta med vår tomt! Den har redan förvandlats och det ser ut att bli precis om vi tänkt.
Tomten har många olika nivåer och vi vill ta vara på den fina naturmark som finns till viss del. Detta kombinerat med gräsytor, blommor, fruktträd och berghällar i dagen. Det finns en mängd stora och fina stenar på backen - de får tjänstgöra som nivådelare och det ser ut att bli fint!
Det är skönt när högarna med material inomhus minskat rejält. Många fönsterfoder och salningar är på plats och TRAPPEN har kommit! Den kördes ut med" inom 9-10.30 - tid" och detta påringdesockså straxt innan ankomst. I helgen ska vi sätta upp den varvat med att få vår 10 tons träbåt (som svartsjukt undrat var vi varit denna vår) i sjön.
I lördags täckte vi av båten och tog ner ställningen. Min underbara dotter med sambo och älskade lilla barnbarnet Elton kom och överraskade oss med lunch. Helt fantastikt bra timeat för oss två trötta husbyggare. Dessutom blev vi inviterade på middag av en god vän som vi mötte på båtklubben och vips så kände vi oss väldigt priviligerade. Det blev en jättefin kväll. Det är svårt för oss att stoppa framfarten då vi är igång. Det ligger liksom i bådas natur att kämpa på tills det flimrar för ögonen även om vi blivit lite klokare med åren. Därför var det extra bra med dessa goa människor som gav oss omtanke och GOD MAT!!!
Återkommer med bilder från tomt och hus senare i veckan.
/ KatarinaLäsarnas kommentarer:
Postat av: Anna

Hej! Så roligt att följa andras byggnationer. Vi hoppas flytta in i vår Fiskarhedenvilla redan till nästa helg. Nu blir det kul att följa er resa! Lycka till med allt! Anna

2011-05-05 @ 21:54:01
URL: http://www.drommenisorby.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej Anna.

Välkommen till Magnoliabacken!

Ja, det är verkligen spännande och roligt att läsa hur andra gör och vad de upplever under sin byggtid. Jag tar och tittar in på din blogg.Mvh

Katarina

2011-05-06 @ 08:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail:

Blogg :

Kommentar:

RSS 2.0