Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Det händer på Magnoliabacken...

Allra först - Magnolian blommar! Så ljuvligt underbart vacker. Önskar den tar fart och förbereder sig likadant inför nästa vår i sin nya lite mindre skrud...
Vi har slitit på bra. Planen var att sätta trappen i Påskhelgen men den har inte kommi än. Däremot har allt listverk kommit och helgens styrketräning har varit att bära dessa uppför backen. Vi har upptäckt att vi får mer energi om vi växlar mellan olika sysslor - på så sätt uppstår en annan sorts effektivitet än den som uppstår då man betar av en sak i taget med alla verktyg och hjälpmedel redo. Vi kör dock helt arbetspass med t ex golvläggning och nästa gång sätter vi takpanel. Vi saknar lite takmaterial men det är på gång.
Solen lyser perfekt vid middastid på hörnet vid snickarboden. Denna bod var ett av de hus som ursprungligen fanns på tomten och den har vi bytt panel på.
Det finns sol någonstans på tomten under hela dagen!
I början av påskhelgen var knopparna på väg att slå ut.
och inomhus läggs det golv, sätts tak och fixas med kök, infattningar och salningar!
Fint!
Fönsterbrädor på gång!
Magnoliabacken!
Till sist några ord om Sandströms el. När vi arbetar med kök och det dyker upp funderingar så får vi raka besked på en gång. Den mannen vet vad han gör!
/KatarinaKort hälsning från Magnoliabacken

Vi arbetar hårt just nu. Bloggandet får ligga nere ett tag. En gång/vecka blir dosen för den som vill hänga med.

Imorgon kväll kommer lite bilder från helgen som gått.

/KatarinaVårhelg på backen

Idag och igår har Jonni - Linns pojkvän varit och hjälpt oss med vår kära Vråk. Anders har fått hjälp med tunga lyft och moment som jag är mindre bra på. Vi har varit tre då vi har satt panel i tak i allrummet och Jonni har burit kök med Anders.
Den här bilden tog jag då det stormade härom veckan - vår sälg har just brakat i backen...
Här avslutar Jonni och jag sträcka ett på panelen i allrummet - skön känsla!
Jag är inte så väldigt förtjust i att stå på säkrade spånskivor över trapphålet... hur ska man tvätta detta fönsters insida sen - miss av oss - öppningsbart fönster och tvätt från utsidan hade varit ett smart drag!
Bästa hjälpmedlen under bygget har varit häftklammerpistolen och "hole in one" redskapen som hjälper till vid borrning för alla elurtag.
Detta är numera en smutsig och tovig liten hund med gips och sågspån i pälsen men dock lycklig över att vara en bygghund som får vara med.
BenJi ligger oftast utanför på farstukvisten och tittar ut från den höga platsen. Vi har fantastikt fint kvällsljus på Magnoliabacken!
Idag har jag sågat till vår fina Magnolia som tappade formen då en björk av misstag råkade fällas in i den i vintras... Jag hoppas att det underbara trädet kommer att ta sig. För två veckor sen tog jag med mig grenar som legat avbrutna i snön hela vintern och satte dem i vatten. de står i en solig hörna på altanen och två vita Magnoliablommor börjar ni slå ut!!
På Magnoliabacken finns det inte bara blåbärsris och Magnolia utan också BLÅSIPPOR!
Snart kommer det vitsippor också.
Här ligger riset efter sälgen - det var ett fint träd!
Lite scilla växer under magnolian.
Ja - det är sant... Vi har smygstartat med ett högskåp (0= Fint kvällsljus i köket.
De här fina knopparna och handtagen ska pryda luckor, lådor och dörrar.
/ KatarinaEn liten stund på backen

Lite småröj på tomten och lite våtrumsgips på. Anders ringde till Grahnes rör för att fråga om vattenutkast till huset samt om det verklingen skulle vara både en värmepump och en beredare i tvättstugan, svaret blev nej bara en pump och beträffande vattenutkast var allt i sin ordning. De var här på ön och skulle komma över till oss och ta en dusch ikväll. Vecka 19 kommer målarna, så till dess ska vi vara klara med övrigt. Vecka 16 kommer vår trapp och vecka 17 är det kakel och klinkers. Innan dess ska det också göras en fuktmätning av grunden så att vi vet att vi inte sätter klinkers med för mycket fukt som fortfarande ska ut ur grunden.

Dags att sussa.

/Katarina
Långt mellan bloggtillfällen

Nu har det gått ytterligare en vecka. All osb på! Gips på på hela övervåningen, delvis i våtutrymmet klar.
Där nere är ungefär hälften av gipset på men våtutrymmet klart. Lite pilligt med installation av centraldammsugare samt lucka till central för golvvärme nere. Besök av Lennart som är Anders vän samt en rejäl paus med promenad i det härliga vårvädret!
I helgen har jag eldat och röjt lite efter förra veckans storm och det avslutade momentet med osb inomhus.
Elin har dammsugit hela övervåningen och allt material samt alla verktyg är bortröjda därifrån.
Stormen tog verkligen fart på Magnoliabacken och fällde vår stora sälg som hade en begynnande blåsippsmatta under sig. Nu sticker där upp en och annan blåsippa under öns största påskris...
På grannens tomt föll en ganska rejäl gran. Lite naket blev det - men skön sol på vår balkong hela dagen (0=
Stormen tog också tag i lite annat som jag återkommer till vid ett senare tillfälle. Huset kom iallafall inte till skada.
Våren har verkligen kommit - vilken fantastisk dag vi har haft.
Fågellivet i dalen nedanför backen är otroligt rikt. I söndags morse då jag tog en promenad var sången nästa öronbedövande. Fantastiskt!

Idag har Tommy varit och kapat en fälld björk samt den fallna sälgen i delar. Tack Tommy!!!
Ikväll har Anders skrivbordsarbete hemma - och jag arbetade tilll 18.15 så vi har inte arbetat i huset idag.

Tyvärr fungerar det inte att ladda upp bilder ikväll så jag återkommer.

/Katarina

Första veckan till ända

Kom nyss hem från vår Vråk som fått sitt första paneltak i Elins rum. Det är nästa färdigt med osb-skivor och gips på övervåningen. Vi har lite kvar i våtrum för vi saknade en borr med rätt storlek för de rör som ska igenom gipset där inne. Vi har börjar med osb och isolerat färdigt på nedervåningen.
Vi mal på och rätt som det är kommer jag på att oj - vi lyssnar på finska nyheter... eller hm... dansbandsprogram har varit igång en stund, med andra ord - fullt fokus på det vi gör och inte tid att byta kanal eller stänga av radion. På tisdag blir det lössullsinsprutning - då ska Anders vara där hela dagen. Jag arbetar lång dag och ska träffa mina gamla chefskollegor för en bit mat på stan efter det. Välbehövlig paus.

Anders i osb - land (0=

Tur att det inte är tapeterna vi valt!Full fart framåt.

Dags att sova lite innan arbetsveckan början.

/ KatarinaFredag och lite kvällsvila

Denna vecka har Anders arbetat halvtid och sen åkt till Magnoliabacken för att arbeta med huset - varje dag till tidigast nio. Jag har varit där två eftermiddagar samt alla kvällar. Vi har hunnit med en hel del. Gissar att vi är klara med osb - skivor och gips på hela övervåningen i helgen. Det är roligt men vi blir lite slitna. Fredagkväll ska vi äta klockan åtta och sen ta det lungt.

STORT GRATTIS till Tomas som har tagit körtkort!!!!

Ben - Ji är rädd för tryckluftsredskapen. Det där väsande ljudet smt själva skotten gör att han kryper ihop längst bort i ett hörn i köket bakom en hög med gipsskivor. Där känner han sig trygg och somnar till och med emellanåt.
Ikväll kommer prov på det som skett med vårt hus under veckan.
/Katarina

Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010