Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Skräpkörarlördag

Idag körde vi två fulla gallersläp till tippen. Snickarna hade knutit in isoleringsspill i emballage löpande, så det gick fort och smidigt. Elin är hos oss denna helg och efter städningen åkte vi alla tre in till Vaxholm för besök på Handelsbanken som hade lördagsöppet och Apoteket, sen har vi varit på en liten inspirationsrunda på Fired Earth och Norrgavel. Jag tror att det börjar skapas någon form av beslut kring kakel och klinker. Jag ska kommunicera mina tankar med Kakelproffsen i Falun, som är den entreprenör vi anlitar, och se om de kan hjälpa till. De var mycket tillmötesgående när vi var där förra helgen och jag gissar att de hjälper till så långt det är möjligt för dem.
Det är så roligt att gå omkring på nedervåningen i huset! Innerväggarna skapar rum nu, så vi kan uppleva lite av det som komma ska...
Nästa vecka är det sportlov för snickarna. Vecka 12 kommer VVS och El. Fuktmätning av grund bokad till vecka 15. Sen dags för kakel och klinkersläggning.
Vi har också haft kontat med den firma som ska sätta in vår kakelugn. Men de kommer i ett senare skede. Vi ska ha en rund vit kakelugn i gammal stil men utan större utsmyckningar.
Här kommer lite bilder från resultatet av snickarna´s framfart i veckan (0=.
Duschrum nere.
Vardagsrum mot kök och hall.
Hallen - stege där trappan kommer att vara.
/KatarinaÖvre plan

Idag har vi varit och tittat på måndagens och tisdagens framfart (0= på Magnoliabacken.
En nykomling i gänget är Pontus, lärling som var med redan förra veckan. Så nu är det fyra på plats. Oj, vad det går undan. Nu är isolering lagd mellan våningsplanen och spånplattor börjar ge golvyta däruppe. Så jag har faktiskt vågat mig upp för att njuta av den vidsträckta utsikten från vår övervåning!
Anders har varit på konferens under två dagar och imorgon är det min tur. Hej - vem är du? Blir lördagens morgonhälsning...
Idag har Nicklas och Olivia varit här. Det var så härligt att få rå om dem ett tag. Pluggandes, utspridda över långbordet - 3 meter - med alla datorer, papper och prylar.
Vi har uppdaterat vår tidplan för bygget och Påskhelgen ser ut att bli intensiv - då är vi mitt i våra åtaganden 4 och 5. Den här våren kommer att rassla förbi med fart. Om tre månader och en vecka är det juni!
/ KatarinaFalun - Vaxholm t r

På lördagen blev det utflykt till Falun tur och retur. Ben - Ji fick följa med och låg nöjd ihoprullad i baksätet mellan rastningarna. Vi besökte vår kakel- och klinkersentreprenör som har butik i Falun för att diskutera och planera våra våtutrymmen. Vi är ganska klara på hur vi vill ha det men jag måste tänka några varv till. Det får inte gå för fort till beslut, jag gillar att kunna vila i tanken lite innan det blir slutgiltigt. Tycker ofta att tanken mognar med tid och perspektiv och att det som kändes helt rätt i start kan utvecklas till något annat efter hand.
Jag vill gärna ha en lantlig och lite rustik still men utan en massa krusiduller och krimskrams. Jag tycker mycket om vitt, sten och jordiga färger som är lugna och naturnära. Det passar Anders också men han är också förtjust i lite mer varma kulörer. Jag tror attt vi får till det bra  - dock blir det några besök till för mig i kakeldjungeln innan jag är beredd att sätta ner foten...
Vi gillar att dra iväg på morgonen och ha flera timmars sällskap, tid att prata och umgås med varandra. En bilutflykt kan verkligen vara skön avkoppling för oss som nästan alltid är aktiva med något.
På vägen hem tittade vi förbi vår snickare Daniel lite snabbt och fick träffa hans trevliga familj.
Vilket fantastiskt helgväder! Idag har vi städat på tomten - det gick dock väldigt fort då vi förberett efter hand sen sist. Sen har jag krattat och Anders saltat i backen så att ByggAb kommer upp(0=
Ikväll ska vi göra egen pasta med färska champinjoner och parmesan. Mmm...
På tisdag kommer Nicklas och Olivia hit! Roligt! Då kan de följa med till Magnoliabacken, sist de var där höll vi på och rev.
Här kommer en liten rapport på vad som gjorts under veckan som gått:
Regling och isolering av undervåningens ytterväggar.
Drevning runt fönster och dörrar.
Glesning i tak på undervåningen
Visst utvändigt plåtarbete samt att den bräda som sitter allra längst ner på husväggen under raden med stående panel är på plats.
Plastning av alla ytterväggar på nedervåningen.
Säkert annat också som jag inte riktigt hunnit observera.
Anders är i källaren och målar staketstoplar till balkongerna med linoljefärg.
En del av det skräp vi drog ner för backen på en presenning - släde utför! (0=.
Sen fyller vi etteller två släp till nästa helg och åker till tippen.
Förmiddagens vintersol når nästan ner till backen. Lite senare, vid 12.30, strålar vintersolen på husets gavel och gör sen så under hela eftermiddagen. Härligt!

Här kan vi sitta och mysa på balkongen så småningom.
Jag gillar det röda mot vintervitt!
/KatarinaEn särskild dag


Ytterväggarna tjocknar nu i snabb takt då isolering läggs i. Den här veckan började med -20 grader i morgontemperatur och jag är imponerad av snickarna som arbetar på. Något högre temperatur idag tack och lov...
Ja - det är en särskild dag. Anders har arbetat sin sista dag innan nytt jobb och imorgon ska vi för första gången samåka. Jag ser fram emot sällskap av min käraste, den timmen jag är bilburen varje dag.
Lite städning har också hunnits med. Igår kom den "försvunna" panelen i ett fint litet paket, det har verkligen fungerat över förväntan med alla leveranser. Snart är det dags för avrop på trappan som kan ta lite tid. 
  /KatarinaFuktmätning stomme

Ja, det gjordes i början av veckan av vår kvalitesansvarige. Det var utmärkta värden, de låg mellan 12 och 15 % så det är bara att arbeta vidare som planerat. Härligt.
Vi väntar på en del av huspanelen som inte kommit än, de korta stående panelbitarna som ska sitta längst ner på sekelskiftespanelen  - skulle ha kommit förra onsdagen tror vi, var kan de ha tagit vägen? Men det finns förmodligen hur mycket som helst att göra ändå för närvarande. En del hängrännor har kommit upp och alla ytterväggar på nedre plan är isolerade.
/KatarinaSnöoväder, sen strålande sol

Lördagssol på Magnoliabacken. Så fint det blev med halvmånefönster och panel på plats på kupan!
Anders har varit på tomten och snöröjt samt plockat undan lite av det som stack fram i snön ...
Han har också flyttat om lite bland isoleringsbalarna så att det ska bli effektivt att arbeta när veckan börjar.
Elin, Erika, Elton och jag har varit på Tom Tits - jag har skrattat så härligt gott åt, och med, mina ungar idag!
Imorgon ska jag också vara aktiv på tomten och sen behöver vi titta till vår stackars båt som nog kan behöva lite översyn efter snöstormen.
Min systersonson fyller ett år och ska firas imorgon. Stort grattis till lilla Elias!
Vilket härligt vinterkaos det blev under torsdagkvällen och fram till fredag em.
Hoppas att resan hem gick bra för våra snickare!
Fredag morgon blev det till att ge sig av tidigt hemifrån, Elin fick följa med, då all busstrafik ut till Roslagen var inställd. Väl framme vid arbetsplatsen fick jag ägna en halvtimme i snöyran åt att stå och dirigera bilar från vår infart då de flesta som åkte in behövde hjälp att sen komma loss därifrån då de fastnade på olika ställen längs vägen. Två av mina medarbetare hade inte möjligheter att ta sig till arbetet och flera stycken kom senare. Det fungerade dock alldeles utmärkt ändå. Rejäl kämpaglöd i dem som gav sig ut och triumferande kom fram till slut!
Jag åkte från lilla Essingen 16.30 på torsdagkvällen och var hemma sex. Kunde sen inte låta bli att ta en sväng upp till huset för att bara se och längta lite. En riktigt vintrig bild blev det.
I onsdags kväll åt vi gott på Kouzina - Valhallavägen. Trevlig kväll!
/KatarinaLängesedan det regnade

Men vi har tak! Åh, vad bra det känns. Idag har det bl a kommit på vindskivor, ströläkt och tegelläkt och klykor för hängrännor.
Panel på kupan ovan verandan har också börjat komma på plats. Vi har haft lite funderingar på det Gesims som levererades - det var fint, men... passar inte riktigt eftersom att det inte får plats mellan halvmånefönster och fönstren under detta. Kreativ lösning ska kluras ut. Den ska naturligtvis vara vacker också (0=
I mitten på veckan ska vi äta på en av Anders och mina favoritrestauranger, Kouzina. Elin kommer också hit. Det ska bli ett trevligt break i en annars vanlig februarivecka med rätt intensivt arbetande, det blir en stund varje kväll efter att hunden varit ute och ett besök på Magnoliabacken gjorts. Februari är en het månad med många externa kontakter och intensivt internt arbete. Men det är kärt besvär.
Nu sågas det i källaren, klockan tio??? Vad händer? Jag tror att Anders arbetar med ett skrivbord till vårt arbetsrum som nu kan ligga intill vårt sovrum sen Nicklas flyttat. Det blir bra. För närvarande sitter vi på köksverandan och arbetar, vid måltiderna åker datorer och pappershögar ner på kökssoffan.
Del av dagens arbete. Inte långt kvar till teglet ska på.
/KatarinaMorgonljus

Det är verkligen härligt att vakna, stiga upp och njuta av dagsljuset som nu tydligt visar att våren är på väg.
Idag har vi hyrt släp och vi ska snart iväg till tomten för att städa undan veckans skräp. Lite har vi tagit löpande, men nu är det dags att få bort det vi har sorterat och flyttat undan.
Sunaru har kört upp fönster och tegel i veckan med hjullastare. Jag försökte bära ett fönster med Anders men det var lite för tungt för mig att ta det mer än någon meter. Däremot lastade vi förra helgen vårt lilla släp med isolering och har kört upp ca 120 paket till tomten. Dessa har vi sen burit in - ca 40 st - och lagt resten i två högar som vi täckt på tomten. Det kändes i kroppen sen!
Anders satte i dörrlås igår kväll. Det blåste ordentligt och det var som att komma in i stugvärme då vi klev innanför dörrarna till vårt hus, som nu har både dörrar och fönster.
Snickarna har verkligen arbetat hårt denna vecka, så att tak och "takpapp" skulle komma på plats innan de for hem. Stommen har på så sätt skyddats från snö och regn. Det är vi väldigt glada för.
Här kommer lite bilder från veckan.
Tomas tar kort paus från taksopning - bra mottagning? (0=
Halv tre - vintersol på vår lilla veranda.
Visst är det vackert, vårt Vråken på Magnoliabacken! Det blir precis som vi tänkt och önskat.
Från tomtsidan - verandan och till höger om verandan, vardagsrum. Till vänster ligger
Anders och mitt sovrum. Allrum där uppe och balkong över verandan.
Tvättstugedörr och duschrumsfönster.
Plan två, till vänster, gästrum och till höger stora duschrummet.
Entrésida. Allrum övreplan. Här blir det också en balkong över farstukvisten.
Trevlig helg!
/KatarinaTak delvis på!

Idag har det arbetats mycket hårt på Magnoliabacken - igen! Tak på stora delar av huset - helt underbart.
Ben-Ji har köpt en stor skål med godis till våra snickare för att han åt upp deras godis sist de var här... vår tjuvhund, han åt upp godis för Elin och Moa också i helgen. Tydligen hade han bråttom för det kom ut med pappret på...
Jag hade en underbar kväll igår med Elton och Erika som kom över för att titta på husbygge och umgås över en bit mat. Härligt! Jag har längtat så mycket efter Elton, han är mitt hjärtas absoluta lilla älskling och jag tycker att varje ord han säger och allt han gör är speciellt, unikt och oerhört intressant.
I nästa vecka ska vi fira att taket är på!
Man anar slutresultatet!
Johansson på taket.
Grabben som gör reklam på hög höjd är Stefan.
Tomas arbetar koncentrerat.
Så här fint blir det. Allrumstaket.

Gynnsam väderlek - än så länge. Det är såå skönt!
/Katarina


Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010