Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Kökskakel klart

Idag har Anders jag arbetat en del på Magnoliabacken efter jobbet - fantastisk kväll, men myggigt fram emot åtta.
Kaklet är klart i köket - vi är mycket nöjda med det. Nu är alla golv i hela huset klara. Taken på övervåningen är delvis målade och tapeterna som Elin beställt har kommit. I helgen ska vi måla och lägga gräs. Anders gick och drog en raka som var oerhört tung längs jordytorna idag - Magnoliabackens oxe...
Olivia och Nicklas kom på besök! Roligt att se dem men inte Nicklas knä som var svullet och tappat på vätska.
Vi har numera rabarber och två äppelträd på tomten...
Grahnes snygga rördragningar!
Vår fina dusch!
Svea - möbeln och toalett på plats.
Min vackra man i kvällsljuset i allrummet - kul bild!
Sista brädorna på gång - söndag.
Christian färdigställer kaklet i köket.
/ KatarinaDet kommer mera

En vacker kväll på Magnoliabacken.... Solnedgångarna är ljuvliga!
Här kommer lite bilder från Grahnes framfart. Han drar rör vackert - det låter inte klokt men det är så himla snyggt gjort!!!
Kökskranen på plats.
Här händer det saker!
Tyvärr så tog batteriet i kameran slut så jag måste ladda om - fler bilder kommer imorgon!
Några ord om Fiskarhedenvillan och Fredrick som är den husförsäljare vi vänt oss till under hela processen. Vi har alltid blivit väl bemötta! Vad vi än har frågat eller bett om hjälp med så har han mött upp på ett proffsigt och trevligt sätt. Tack Fredrick! Det har underlättat mycket när vi kämpat på i alla delar av husets framväxt. Nu ser vi slutet på denna fantastiska men också krävande tid och vi är mycket nöjda med att vi valde Fiskarhedenvillan.
/ KatarinaSakta men säkert

Vad har hänt sen sist egentligen...?
Kakel och klinkers är på plats förutom i köket. Kakelfolket skulle till Italien och köket hanns inte med. Det blir nästa måndag. Jag har satt ihop badrumsmöbler och i stort sett allt golv uppe är lagt.
Elin har målat snedtaket i sitt rum. Bra jobbat Elin! Elin och jag har beställt ljuvliga tapeter som fondvägg till hennes rum samt en våd med bara magnoliagrenar. Allt går i en vacker mild cerislila färg. Vi hittade också en fin spegel på Magasinet i Vaxholm.
Jag har planterat lavendel och salvia samt smultron (0= Kunde inte låta bli att pyssla lite utanför huset.
Vi funderar stakt på att lägga gräs rätt så snart, innan det börjar växa i jorden som lagts runt huset.
Lennart kom idag igen och kör spackelrunda nummer två.
Jag har fått tokspel på ett transportföretag - hade tagit semester i fredags för att ta emot kyl och frys samt värmepump och när telefonen ringer och man meddelar att handlingarna på den överenskomna leveransen av kyl och frys gått "till fel ställe" räckte det för mig. Jag vet inte hur många samtal vi har haft med detta transportföretag! Det hela slutade iallafall med att det en och en halv timme senare kom en Kungs budbil med leveransen, punkt. Skönt!
Idag kom Grahnes El och började raskt fixa med rör, vattenutkast och värmepump. Den vägde 283 kg. Ni som varit på Magnoliabacken vet att det tar man inte med lätthet upp till huset. Som tur är har vi bra grannar!
Med hjälp av en grävmaskin som lyfte det hela uppför hela backen och fram till farstukvisten är den nu på plats i huset - imorgon tar Grahne den sista biten till tvättstugan. I slutet av veckan kan vi om allt går väl nyttja faciliteter som toalett och handfat samt dusch och vattenutkast. Fantastiskt!
Jag har släpat ris nedför backen från den stora sälgen som föll i vårstormen. För att få lite extra motion - vilket inte sker vid speciella tillfällen nuförtiden utan sker under husarbete - sprang jag upp igen varje gång, sex gånger idag (0=
Duschdörrar hoppas vi ha på plats innan midsommar - de ska mätas upp och beställas av kakelfirman.
Vi har beställt lärkträ till altanen - det får sen ligga och vänta lite - kanske blir det första semesterveckans arbete?
En pytteliten möbelgrupp finns nu mera på balkongen. Invigd med mat från favoritstället Vaxholms pizzeria. Deras kebabrulle är underbar!
I söndags kväll tog Anders och jag ett break och var på Cirkus och avnjöt Katie Meluhas konsert. Dock är vi lite rastlösa och skulle nog egentligen kunnat hoppa över det hela för att arbeta med huset, men biljetterna var inhandlade för mycket länge sen och det kändes fel att inte nyttja dem.
Golv i allrummet.
Lilla bygghunden.
Elin i sitt rum.
Grundmålning av räcken.
Imorgon ska jag ta med kameran. Glömde den idag när jag skulle ta bild på värmepumpens färd till huset...
/ KatarinaHagel åska och sen ösregn

Nu skiner solen igen - men nyss var det ett rejält oväder!
Jag var nyss och tog en titt på Backen där det hade hänt saker. Duschrummet på nedre planet var kaklat. Lisa hade gjort det så fint i fönstersmygen och jag är riktigt nöjd med kakelvalet.
Anders vän Lennart har kommit till oss nu ikväll. Han ska hjälpa oss att spackla och vara med lite i Magnoliabackens tillblivelse.
Lennart in action!
Lisa gör superfint i duschrummet!
Väggen snart redo för vackra kranen från Svedbergs... och Svedbergs Svea färg krita med opalsvart stenskiva.
Vår är kritvit med obalsvart granitskiva.
Som denna;
Här är duschen.
I duschrummet uppe arbetar Per för fullt!
Där blir det en likadan duschkran och IKEA´s kommod Flåren som ser ut så här..
Besök på Magnoliabacken av Tommy som arbetar i med kakelsättningen i en närliggande Fiskarhedenvilla.
Rövarhistorier (0=
Dagens oväder klingar av - himlen är svart över havet! Ben - Ji tvärvägrar att gå ut.
/ KatarinaUppför en backe...

Nuförtiden kan man nästan köra bil ända fram till entrédörren. Varje gång vi kommer så blir jag oerhört sugen på att plantera och fixa på tomten.
Lite mer uppförsbacke än vanligt har det varit några dagar nu...
Drömgolvet i duschrummet nere blev bara en dröm. Fredagen den trettonde bar med sig ett meddelande om tre veckors leveranstid, från nu. Trots att vi hade bestämt oss i slutet av februari. Skitsur. Länge - men nu är det över. Det blir fint ändå.
Vi har blivit med invändig målning! Målarna hade inte tid förrän i vecka 24. Så länge kan vi inte vänta. Så pensel fram! Jag tar semester på fredag för att påbörja det hela.
Just nu förbereder Per och Lisa kakelsättningen på Magnoliabacken. Två härliga hantverkare som ska göra arbetet under veckan. Spännande...
Återkommer med bilder - jag ska försöka hinna ta bilder imorgon.
/KatarinaTrappen på plats

I måndags var den så äntligen på plats - vår trapp. Roligt att gå upp och ner i en riktig trapp!
Jonni och Anders klurar. Trappstegen är noggrannt täckta med masonit och tejp vid leveransen.
Trappen är helvit.
Inget är direkt  självklart för oss som inte sätter trappor varje dag, men det gick ryckvis framåt (0=.
Ibland behövs det små fingrar.
Vårt kök!
Kranen från Gessi. Spana in vår bänkskiva. Vitoljad och vaxad ask.
Balkong med vårig utsikt.
Stolphatt!
Räcken tar vi i helgen som kommer. Fin sväng!
Andreas och Lasse från Sunaru har förändrat vår tomt snabbare än vi kunnat föreställa oss. De har varit mycket bra att ha och göra med! Dags att börja fundera vidare på gräs och några viktiga vårplanteringar. När Anders bytte jobb fick han äppelträd att köpa ut när det var dags. Det är det nu!
Måleriet är nu det enda som inte är bokat. Vi har haft kontakt vid flera tillfällen men ingen tid är ännu återkopplad.
Så snart det är klart med när de kommer och Grahnes rör samt Sandströms el kan avsluta sina åtaganden är slutbesiktningen ett faktum!
Ikväll ska vi bara upp en snabbis till Magnoliabacken för att vi inte kan slita oss... Anders har varit på båtklubbens städdag och jag har klippt luggen på vår lilla trollhund.
/ KatarinaTomtbilder

Med ens så blev kaoset utanför huset nästan ordning. Vi kommer att göra en stor altan redan på försommaren så att vi har ytor att leva uteliv på innan gräs och annat fått fart.
Imorgon ska Johanna i vattnet sen ska Anders och Jonni börja med trappen! Ibland tar ju träbåtar in mycket vatten då de legat på land ett tag. Sen sväller trät och båten blir tät. Idag har vi ordnat med pump så att vi kan ha den igång de första dygnen. Det är alltid lika spännande...(0=
Kakel och klinker är nu bokat till vecka 20!
Grannens katt gosar med mina ben. Tyvärr kissen så är jag allergisk så det blev inget klappande av.
Här blir det lite stenstöd för jorden på nivån ovanför.
Här blir solig altan - hela dagen från 12-tiden till dess att solen går ner!
Stenkant mot gräsytorna.
Fortfarande kaos... men ordning på väg!
Stenarna mot grannen - här är nivåskillnaden som störst.
Vi har faktiskt en liiiten gräsmatta redan.
Här blir det en rabatt med perenner som kantar infarten.
Om Tomas Stefan och Daniel ser detta så säger jag bara - minns vintern 2011. Här har tår frusit och fullständig röra omgett huset. Nu - härligt förberett för altanbygge. Eller Tommy och Andreas - minns ni när här var mer eller mindre skog?! Eller Anders , min kära man, vi rev hus här i runt minus åtta graders kylaett tag -
åtta timmar om dan...
Här börjar den lite mer vilda delen av tomten med en härlig björkbacke, gran, hassel och båbärsris.
En och annan kantarell har vi också sett.
Här är en fin backe med vit- och blåsippor. Högst upp mot grannen ska det bli vedbod och trädgårdsförråd.
Om jag hinner kommer det bilder från helgens trappbygge på söndag. En upplevelse att dela med sig av...
/ KatarinaTomten förvandlas!

Jobbet har kallat 7.30 - 18 i förrgår respektive 7.45-19  går + efterföljande fest... Två bra dagar som ändå gör att jag är lite mör.
I helgen blev alla tak uppe klara och nu är takpanelen slut. Passande nog ringde helt plötsligt telefonen och jag fick besked från ett åkeri att man lämnat den panel som fattades samt gips vid Magnoliabacken.
Tyvärr var det lite regn så idag när vi kom dit upptäckte vi att den gips som inte var täckt har fått sig en dusch.
Men takpanelen var inplastad - tack och lov.
Det är lite knepigt detta med leveranser och hur olika de som distribuerar material hanterar processen. Allt från att vara förstklassigt tillmötesgående till surmulet oförstående till att det inte går att vara på plats mellan 8-16 för att vänta in en leverans. Någon åker dit utan att meddela sig alls och åker därifrån med sakerna igen och någon annan meddelar sig inte heller men släpper av grejerna på plats. Andra ringer och bokar upp en tid som blir bra för båda parter med en rimlig "inomtid" och ringer sen även straxt innan de kommer.
Nu är det dock inte mycket kvar som ska komma och det mesta har fungerat bra.
Idag har Sunaru börjat arbeta med vår tomt! Den har redan förvandlats och det ser ut att bli precis om vi tänkt.
Tomten har många olika nivåer och vi vill ta vara på den fina naturmark som finns till viss del. Detta kombinerat med gräsytor, blommor, fruktträd och berghällar i dagen. Det finns en mängd stora och fina stenar på backen - de får tjänstgöra som nivådelare och det ser ut att bli fint!
Det är skönt när högarna med material inomhus minskat rejält. Många fönsterfoder och salningar är på plats och TRAPPEN har kommit! Den kördes ut med" inom 9-10.30 - tid" och detta påringdesockså straxt innan ankomst. I helgen ska vi sätta upp den varvat med att få vår 10 tons träbåt (som svartsjukt undrat var vi varit denna vår) i sjön.
I lördags täckte vi av båten och tog ner ställningen. Min underbara dotter med sambo och älskade lilla barnbarnet Elton kom och överraskade oss med lunch. Helt fantastikt bra timeat för oss två trötta husbyggare. Dessutom blev vi inviterade på middag av en god vän som vi mötte på båtklubben och vips så kände vi oss väldigt priviligerade. Det blev en jättefin kväll. Det är svårt för oss att stoppa framfarten då vi är igång. Det ligger liksom i bådas natur att kämpa på tills det flimrar för ögonen även om vi blivit lite klokare med åren. Därför var det extra bra med dessa goa människor som gav oss omtanke och GOD MAT!!!
Återkommer med bilder från tomt och hus senare i veckan.
/ Katarina

Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010