Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Skön tisdagkväll

Anders tittar på matchen mellan Manchester United och Benfica. Jag halvtittar och funderar på alla fina år med Täbys flickor -87. Det var fantastiskt att få dela dem med Erika, alla underbara tjejer och Lelle. Vi kompade varandra så bra med våra olikheter och laget var det första tjejlaget från Täby som vann St.Erikscupen. De vann det mesta de spelade och var ett lag med bredd och en anda som blev deras framgångsrecept.
Lagidrott tillför så mycket som man har glädje av i livets andra sammanhang. Att arbeta i grupp mot ett mål, lägga upp strategier och kämpa för att ta sig dit. Att förstå att varje individs handling påverkar helheten och att vara nöjd när man gjort sitt bästa även när det kanske inte räckte ända fram. Att kämpa! Listan kan bli hur lång som helst!
Jag köpte en kokbok till Anders igår. Viva Italia! Vi är ju fullständigt förtjusta i Italiensk mat och kan sitta med näsa i kokböcker en hel kväll. Boken har underbara bilder och beskriver italienarnas förhållande till mat på ett mycket bra sätt. När man träffas frågar man varandra vad man har ätit eller vad man ska äta istället för som här - att prata om vädret. Maten är i fokus och får ta tid, ska ha kvalitet och avnjuuutas...
Lite nytt från Magnoliabacken.
Båda lamporna på plats!
Kuddar från Hilma och Ceannis, perfekt när det ska läsas!
Lite minnen från Sicilienresan i september.
CousCous festivalen i San Vita lo Capo. Vilka dofter!!! Jag gick runt barfota i regnet och bara njöt, vi åt fantastiskt gott och drack underbart vin.
På väg upp till Erice med linbana denna gång. Jag övervann mig själv!
Underbara Erice.
Mondello.
Ett litet hus längs vägen...
Godnatt/
KatarinaKorvgrillning

All veden upphuggen!
Så superskönt!!! Anders och Elin jobbade med detta igår när jag var på utbildning och Anders och jag har arbetat för fullt med det idag. Vi passade också på att elda upp ris och småstubbar som låg och skräpade på tomten. Elin promenerade till affären och köpte sojakorv och lammkorv. Mysigt att grilla - Elin gjorde grillpinnar och vi funderar starkt på att ha en fast grillplats på tomten där vi kan sitta och grilla - typ lägereld.
Den här lampan flyttade hem till oss i helgen!
Jag har letat efter den i ett år och hittade den på nyöppnade Cranberry Corner i Mörby.
Där finns en massa fina saker, så det blir besök där varje gång jag är på utbildningshelg (0=
När vi hade lunch träffade jag också Fredrick på Fiskarhedenvillan - det var skoj. Det var ett tag sen.

Så här prydligt ligger nu veden staplad - vi kommer att kunna hålla värmen bra i vinter.
Elin i soffan...
Efter träningspass och städning är det nu snart dags att krypa till kojs. Det har varit en givande helg med tid för tanke och återhämtning. Underbart!
Under julledigheten är det dags att börja fundera på tiden med Bed & Breakfast som ska få en första försöksperiod under 7 - 10 dgr i sommar. Jag ska be Nicklas att hjälpa mig med hemsidan. Det är också dags att dra igång hemsidan för vårt företag igen, men nu med coaching, mentorskap och rådgivning i liten mängd. Nu kommer en intensiv period med tre klienter, en adept och 18 coachtillfällen samt fyra mentorssamtal fram till februari. Men det är så roligt!
/KatarinaMadicken

Att blogga en gång i veckan är en för hög målsättning för mig (0= Det finna så mycket annat som kommer före, men nu sitter jag här och det är dags för ett inlägg.
Vi har vår fantastiska lilla extratjej som är hos oss en helg i månaden sitter brevid mig och vi har tittat på Madicken efter en morgonpromenad till lekparken. Det är härligt att uppleva de gamla Astrid Lindgrenfilmerna igen. Det var ju några år sen Anders och mina barn var i Astrid Lindgrenåldern och barnbarnen är inte riktigt där än.
Nu är vårt hus värderat - det blev som vi trodde, precis - och vi väntar bara på slutbeviset som verkar ta sin tid...
Snickare, röris och elektriker har tagit kontakt efter besiktningen och vi själva gör lite i hemmet varje ledig dag.
Erika och jag åt lunch en dag och hon hade Dylan med sig.
Så här glatt ler han nu...
Förra söndagen hade vi ungarna här igen. Tommy gjorde en jätteinsats med veden som fortfarande ligger i högar på tomten STORT STORT tack Tommy! Anders har köpt en ny yxa och håller på där ute för fullt just nu.
Anders tog en otroligt spännande bildserie på allesammans då vi skulle arrangera en gruppbild. Till slut var alla med iallafall men det var inte lätt...
Igår var Anders och jag lediga. Jag pluggade och gjorde färdigt första inlämningsuppgifterna. Men innan dess hann vi med en morgonpromenad.
Mulet, men vackert här på Resarö.
Lillstugan i höstskrud. Kantarellerna som växte på tomten blev fina i en sås häromdagen.
Nu ska jag gå ut och hjälpa till med veden. Det blir många härliga mysbrasor av den!
/Katarina

Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010