Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Familjen

Nu har vi tagit upp söndagsmiddagar igen. Stående tid en söndag i månaden för hela gänget!
Här kommer bilder från det tillfälle då Dylan träffade moster och morbror med respektive första gången.
Morbor Nicklas med sin Olivia hälsar på lille Dylan.
Moster Linn och hennes Jonni håller och beundrar det lilla underverket.
Spännade med pasta på tork tycker storebror Elton!  Jag fick vackra rosor av Elin och Anders då jag fyllde år.
Vi trivs så bra med vår veranda som nu är en skön soffplats där vi ofta sitter och pratar med varandra och vänner. Utan tv! Skönt.
Randiga barnbarn och pappa Tommy.
Erika med barnen.
Nu till husbestyren. Som är långt ifrån klara. Alla papper är inskickade för slutbevis. Vi väntar bara på att detta ska komma till oss. Snart ska vi göra en värdering trots att vi har en massa småjobb kvar.
Vi väntar också på att Grahnes rör, Sandströms El, Bygg AB och Kakelproffsen ska ta itu med de småjobb som anges i besiktningsprotokollet de fått kopior på.
Vi har nu el i snickarboden - det är så fint med utebelysningen där när jag tittar ut genom köksfönstret på kvällen.
I helgen gick herr och fru rådjur långsamt över tomten igen. Jag satte massor av tulpanlökar på söndagen och kom på att det nog bara blir rådjursmat... Men jag får väl sätta nät över dem eller något.
Söndagen var annars en härlig dag - jag sov middag - helt slut efter den tuffa lördagen. Jag var på coachutbildning både fredag och lördag. Det tog på krafterna. Det var så skönt på lördagen då jag kom hem. Anders hade lagat mat och sen kom våra vänner Tina och Lars på besök. Jag var inte en pigg värdinna - men det var så härligt att ha dem där!
Pratade nyss med Nicklas som var på väg hem från tenta på KTH. Inte helt nöjd men med en bra inställning -direkt på nästa moment, uppsats med inlämning på onsdag... Jag borde  inte ens knysta om att krafterna tryter ibland.
/KatarinaLivet på Magnoliabacken

Nu har jag haft en låång paus från bloggandet.
Vi var riktigt trötta efter sommaren. Vi målade, spacklade och arbetade med snickerier under hela semestern. Den sista söndagen innan vi återgick till arbetsvardagen badade vi två gånger vid Buskudden under arbetspauserna. Sen var det dags att börja jobba.
Att bo och leva i det som inte är riktigt, riktigt färdigt än har vi båda upplevt tidigare. Det har fungerat riktigt bra.
Nu är det dock dags att börja färdigställa finisharbetet. Tiden rinner iväg och helgerna har varit fyllda från augustis start. Sen tog det på krafterna att vår älskade lilla hund inte finns med oss längre. Han var en sån underbar personlighet, precis så som tibetanska terriers beskrivs. Tyvärr så fick han en tumör i den ena testikeln och vi beslöt att avliva honom. Så tungt. Jag kan gråta varje dag över detta fortfarande.
Vihar också varit på Gräsö där vi plockade 30 liter svamp, promenerade vid havet och hämtade kraft. Sen firade vi vår bröllopsdag samt min födelsedag, den 25  september, på Sicilien. Det var en härlig liten weekendsemester som blev bra återhämtning.
Vi har också tagit upp vår kära träbåt Johanna på land och kommande helg är det dags att täcka henne. Tänk att vi inte har varit ute med henne en enda gång i sommar.
Förra helgen började vi bygga altan. På söndagen hade vi alla barn och barnbarn här med respektive. Härligt!!!
Fullt runt långbordet och god italieninspirerad måltid med hemlagad pasta, bruschetta och gott sicilianskt vin.
Jag ska försöka hinna med en bloggning i veckan framöver. Ni som känner mig vet att jag gillar att skriva, men lika mycket att läsa, laga mat, njuta av barnbarn, man och promenader.
Gästrummet har använts flitigt av barn med sambos, barnbarn, kontaktbarn och svärföräldrar. Det är så skönt med detta extrarum! Arbetsrummet börjar bli framkomligt, så här sitter vi nu för andra kvällen med bestyr av olika slag. Just i kväll har vi samlat ihop all dokumentation som ska in tillsammans med begäran om slutbevis. Anders ska jobba lite och jag avrundar dagen med första blogginlägget på länge.
Erika har tagit fina bilder där husets interiör syns. Återkommer med lite sånt längre fram.
En sak är helt klar! Vi trivs oerhört bra i huset. Vi har eldat några ruggiga kvällar och kakelugnen är varm morgonen efter.
Här kommer lite sköna bilder från vår minisemester. Vi gillar ju Sicilien som bekant!
Frukost på Baglio Onetos innergård.
Vår lilla läckra Fiat 500 - perfekt att ta sig fram med i Palermo och på slingrande bergsvägar.
Spana in radiokanalen - smäktande skönsång!
Möte! Varför har inte våra djur herdar? Om man är rädd för vargar menar jag, det finns ju varg på fastlandet i Italien men djuren lämnas ju inte själva...
Utsikt från Baglio Oneto.
Erice! Storslaget och faschinerande. Värt ett besök...varje gång!
Vi har övernattat här och kan verkligen rekommendera den lilla staden i bergen ovanför Trapani.
...och lite bad. Tomt vid stränderna i såväl San Vit lo Capo, Mondello samt Trapani.
Och nu regnar det och blåser runt knutarna på vår Fiskarhedenvilla på Magnoliabacken.
/Katarina

Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010