Livet på Magnoliabacken

Nu har jag haft en låång paus från bloggandet.
Vi var riktigt trötta efter sommaren. Vi målade, spacklade och arbetade med snickerier under hela semestern. Den sista söndagen innan vi återgick till arbetsvardagen badade vi två gånger vid Buskudden under arbetspauserna. Sen var det dags att börja jobba.
Att bo och leva i det som inte är riktigt, riktigt färdigt än har vi båda upplevt tidigare. Det har fungerat riktigt bra.
Nu är det dock dags att börja färdigställa finisharbetet. Tiden rinner iväg och helgerna har varit fyllda från augustis start. Sen tog det på krafterna att vår älskade lilla hund inte finns med oss längre. Han var en sån underbar personlighet, precis så som tibetanska terriers beskrivs. Tyvärr så fick han en tumör i den ena testikeln och vi beslöt att avliva honom. Så tungt. Jag kan gråta varje dag över detta fortfarande.
Vihar också varit på Gräsö där vi plockade 30 liter svamp, promenerade vid havet och hämtade kraft. Sen firade vi vår bröllopsdag samt min födelsedag, den 25  september, på Sicilien. Det var en härlig liten weekendsemester som blev bra återhämtning.
Vi har också tagit upp vår kära träbåt Johanna på land och kommande helg är det dags att täcka henne. Tänk att vi inte har varit ute med henne en enda gång i sommar.
Förra helgen började vi bygga altan. På söndagen hade vi alla barn och barnbarn här med respektive. Härligt!!!
Fullt runt långbordet och god italieninspirerad måltid med hemlagad pasta, bruschetta och gott sicilianskt vin.
Jag ska försöka hinna med en bloggning i veckan framöver. Ni som känner mig vet att jag gillar att skriva, men lika mycket att läsa, laga mat, njuta av barnbarn, man och promenader.
Gästrummet har använts flitigt av barn med sambos, barnbarn, kontaktbarn och svärföräldrar. Det är så skönt med detta extrarum! Arbetsrummet börjar bli framkomligt, så här sitter vi nu för andra kvällen med bestyr av olika slag. Just i kväll har vi samlat ihop all dokumentation som ska in tillsammans med begäran om slutbevis. Anders ska jobba lite och jag avrundar dagen med första blogginlägget på länge.
Erika har tagit fina bilder där husets interiör syns. Återkommer med lite sånt längre fram.
En sak är helt klar! Vi trivs oerhört bra i huset. Vi har eldat några ruggiga kvällar och kakelugnen är varm morgonen efter.
Här kommer lite sköna bilder från vår minisemester. Vi gillar ju Sicilien som bekant!
Frukost på Baglio Onetos innergård.
Vår lilla läckra Fiat 500 - perfekt att ta sig fram med i Palermo och på slingrande bergsvägar.
Spana in radiokanalen - smäktande skönsång!
Möte! Varför har inte våra djur herdar? Om man är rädd för vargar menar jag, det finns ju varg på fastlandet i Italien men djuren lämnas ju inte själva...
Utsikt från Baglio Oneto.
Erice! Storslaget och faschinerande. Värt ett besök...varje gång!
Vi har övernattat här och kan verkligen rekommendera den lilla staden i bergen ovanför Trapani.
...och lite bad. Tomt vid stränderna i såväl San Vit lo Capo, Mondello samt Trapani.
Och nu regnar det och blåser runt knutarna på vår Fiskarhedenvilla på Magnoliabacken.
/Katarina



Läsarnas kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail:

Blogg :

Kommentar:

RSS 2.0