Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Utsikt från balkongenVår utsikt förresten... Nej - det här är vårt sommarparadis  - Skala Panagia och den lilla byn Chrissi Amoudi som vi gärna återvänder till gång på gång. Bjuder på lite sommarminnen...


Elin och Elton vid vår strand.


Elin Linn Elton och Jonni vid stranden i Chrissi Amoudi.


Anders och min favoritstrand Paradise beach.


Sommarkväll på strandpromenaden och familjen Söderlund - Persson.Även här har vi en rejäl backe där Tommy bär Erika NEDFÖR??? Uppför blir dagens behövliga motion.

Visst blir man lite sugen på Thassos!

/KatarinaUtvändigt klart


Vråken på Magnoliabacken!


Välkommen in...


Här blir det toalett och handfat.

Här är vår elektriker Sandström.

Nu sitter det små tåtar överallt efter att han intagit Magnoliabacken.

Elin och Mickis på Balkongen.


Här ska det bli spottar i tak - allrum.


Entrésida i solsken.

Nu börjar vår arbetsperiod - Anders ska arbeta halvtid och jag kommer kväll och helg ett tag framåt.
Så bit ihop. Gapa och svälj. Det är bara att doppa sig och ta sig mot mål! Önska oss lycka till!

Trevlig helg/ KatarinaEl på ingång

Nu rasslar det till i bjälklaget på vårt Vråken. Grahnes rör har satt spår i form av en mängd finurliga rördragningar efter konstens alla regler. Det gick undan och ser ut att vara väldigt skickligt utfört.
Idag vid middagstid hade vi en genomgång med Sandströms el som tålmodigt tog emot alla våra tankar och funderingar kring dimrar, uttag och spottar. Inomhus som utomhus. Det är skönt att diskutera lösningar med den som har erfrenhet och kunskap. Lite goda råd och "har ni tänkt på" sitter aldrig fel!

/KatarinaRoligt och tråkigt idag

Bilder på vårt utvändigt färdigsnickrade hus kommer i helgen. Balkongerna blev större än jag trott - härliga ställen att sippa något kallt på en sommarkväll...
Kort sagt så är vårt fina hus alldeles väldigt fint, tycker vi - och det är roligt!
Men tråkigt är det också idag. Tråkigt att våra duktiga snickare inte ska komma och gå hemma hos oss längre. Att inte få glädjas åt deras engagemang och se deras yrkeskunnighet i det framväxande hustet varje dag. Men vi kan glädjas och se tillbaka på en fin och minnesvärd tid då Vråken på Magnoliabacken blev till!
Tack, ni härliga och duktiga snickare, för att ni gjort ett så fint arbete med vårt hus.

/Katarina och AndersToppat med kransSå här fint var det då Anders och jag kom dit ikväll!
Nytt fönster, snart färdigpanelat, ventilationshuvar på och vacker utsmyckning - vår taklagsmiddag på Cousina till ära. Vi blev jätteglada!

Igår kväll kom Grahnes rör för att fortsätta sina arbeten. Sist de var på Magnoliabacken var det iskallt och plattan skulle gjutas - så fort det har gått... De har satt igång med full fart och provat golvvärmen på nb idag. Carina och Niklas stod för vattenleverans från sitt hus.Staketstolpar på baksidans balkong.Grahne har fixat golvbrunn.Här sågas det i solnedgången.Magnoliabacken bjuder på färgrika kvällshimlar. I helgen som gick tog jag en promenad med Ben - Ji ner till vattnet. Det tar ungefär fem minuter i promenadtakt, garanterat kvällsdopp i sommar för Anders och mig efter hårt arbete på vår nybyggartomt.
Imorgon kommer Sandströms el.

/Katarina
Tegel på!Måndagens tegelläggning - vilket jobb! En dag tog det och jag hade inte orkat en tjugondedel...Lossning av kran, prydliga portioner läggs ut.ByggaB på topp!Kranen uppe på Magnoliabacken!Oförtrutet och envist arbetades det till dess att dagens mål var avverkat. Här med pannlampa. BRA JOBBAT!!!!

/Katarina
Helgen i ljuvligt solskenHelgens städning gjordes i fantastisk vårsol till toner av fågelkvitter. Vi hann också bygga lite på väggarna i snickarboden.Titta på den fina foderlösningen där foder dörr och fönster går samman. Riktigt snyggt tycker Anders och jag!

/ KatarinaVi är inte bara nöjda...

Anders och jag var förbi Magnoliabacken efter jobbet. Jag var hemma runt midnatt igår och var nyfiken på torsdagens arbete. Vi kunde nöjt konstatera att vårt hus blir precis som vi önskat - vi är inte bara nöjda, utan MYCKET nöjda! De lösningar som snickarna på ByggaB gjort med foder och gesims är så snygga.
Idag snöade det ordentligt och efter en runda kunde vi konstatera att Vi fått mer panel på samt en massa foder. Nya plåtarbeten och stolpar till balkongräcken var också nyheter.
Här kommer några bilder från i onsdags.

Här ser man ingång till toalett övfre plan samt klädkammare till vänster- till höger vårt arbetsrum med stege till vinden.Stefan - lösningarnas mästare.Fina foder och gesims. Hårt arbete med att anpassa panel till takstolar.Fin solnedgång och vår duschnisch.Daniel har klurat färdigt med ventilationen på övervåningen.

Trevlig lördag!

/ Katarina

Alla väggar uppe!

Tyvärr så gick det inte att ladda upp bilder ikväll, men nu kan vi gå runt i huset och avnjuta ytorna i alla rum. Duschnischen blir jättebra. Likaså den lilla klädkammaren vid duschrummet uppe.

Ventilationsrör är monterade och en massa panel har kommit på utvändigt. Det är så roligt att se allt växa fram. Denna vecka är snickarna tre stycken. Det börjar dra ihop sig till avslut.


/Katarina
Fint besök på MagnoliabackenFrån Öregrund kom Anders föräldrar! Roligt att träffa dem och ta med dem till Backen!
Med färdtjänst från Saltsjö Boo kom min mamma som inte heller varit på plats på ett bra tag.
Gissar vad de tittar på... lille Elton såklart.
Erika med lillbebisen i magen. Halvtid till nedkomst. Idag har bebisen fått kycklingpaj, cashewsallad med vitlök, cocktailtomater, ruccola och peccorinoost, tzatsiki och italienskt lantbröd. Sen gammeldags vaniljglass med hallon och chokladsticks. Sen längtade tydeligen lillbebisen ändå efter fiskbullar... (0=Tommy och Erika stiger på.Lille Elton nedanför trappan, fundersam men intresserad.
"Mormors andra hus".

Vi har städat ikväll, både inomhus och utomhus. En underbar stilla kväll med mycket vår i luften. Elin har hjälpt till och gjort fint!

Idag flyttar Linn och Jonni, Nicklas och Olivia har tenta och lever i pluggbubbla på KTH så de kunde inte vara med på kalaset.

Trevlig söndag.

/ Katarina


Lite till...


Elin och Moa på Backen!


Vad gör de?


Stefan in action.


Vår Vråk i tilltagande fjäderskrud.


Anders och Daniel funderar...

/Katarina
Skärgårdspärlan på Magnoliabacken

Det blir så fint! Huset får personlighet med panelen som i rasande fart täcker ytorna utvändigt, och karaktär genom gesims ovan fönster. Idag har alla väggar och tak på ovanvåningen plastats in - det ska bli så spännande när innerväggarna kommer på plats där uppe. Det är lättare att planera och fantisera när rummens ytor blir synliga.
De dörrar vi fick som var av fel modell kommer att bytas ut omgående. Snabbt och redigt av Elitfönster i samarbete med Fiskarhedenvillan!
I mitt huvud är det just nu full rulle på alla frekvenser. Mycket på jobbet och många trådar som känns oknutna när det gäller kommande beslut.
Strömbrytare och elurtag, utebelysning och spotar, duschväggar och kakel samt sten runt kakelugn etc etc.
I morgon kväll ska jag sortera lite och göra en lista a la arbetsmetod - sen vara effektiv och beta av efter hand.
Resten av vårt golvkakel från Aqua Royal har nu kommit och ska hämtas på fredag.

Här kommer dagsfärska bilder på huset!


Detta gillar vi mycket!Runt hörnet vid tvättstugan.


Elin 14 år dag! Här med kompisen Moa.


Snickarlärlingen i ByggaB´s duktiga gäng - Pontus.

/Katarina
Sportlovet till ända...Anders i trappbyggartagen! Provisorisk trapp för byggtiden fram till dess att den riktiga trappen ska på plats.

Ja - då var vecka 9 till ända och saker och ting återgår till ordningen. Ingen av oss har varit ledig men runt omkring oss stannar tillvaron upp lite en sån vecka. Det har bl a märks i trafiken till och från jobbet.
I veckan blir Elin 14 år! Det firar vi på lördag samtidigt med firande för Anders som har sin födelsedag veckan efter.

Vi har nu fått klartecken på våra avrop för kök och lösull. Avropet för badrum behöver vi be om en ny blankett till. Den råkade bli oanvändbar.
Våra innerdörrar kom i veckan, dock blev det fel sort men det löser sig med all säkerhet i tid till dess att vi ska ha dem på plats.

Igår tog vi en tur till tippen i Vaxholm med lite skräp och dag har Anders gjort en arbetstrappa för att vi alla smidigt och säkert ska kunna röra oss mellan våningarna.

Nu är  badrumsmöbeln till lilla duschen nere beslutad - det blir Svedenbergs Svea som både Anders och jag  gillar. Den är inte heller så skrymmande vilket passar bra i det mindre duschrummet. Där uppe vill vi ha IKEAs Flåren.

Här kommer lite fler bilder från helgens bestyr.Allrummet med fint ljusinsläpp...Härligt fritt från balkongen.


Soligt hörn längtar efter kommande altan (0=

Trappan på plats!

Utsikt från duschrummet uppe. Videungarna börjar slå ut på sälgen och en bit bort kan man se en annan Fiskarhedenvilla - en Berguv - ta form.


Här blir vår soligaste uteplats. Från mitt på dagen till sen kväll. Där ska vi lata oss 2013 (0=

/ KatarinaVälkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010