Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Lillördag

Här på backen är det en regnig kväll. Igår flög kajorna sin märkliga flocktur fram och tillbaka nere i dalen. Koltrasten sjöng sina varierade drillar och det var varmt, nästan ljummet. Det var en riktig vårkväll. Efter en skön kvällspromenad eldade vi på tomten och såg sen glöden från vårt sovrumsfönster i mörkret.
Jag har haft oerhört intensiva arbetsdagar denna vecka. Det är onsdag och jag har arbetat 30 timmar. tror att jag kan balansera det hela på fredag em. Det är tur att det är roligt!

Tänker mycket på vårresan vi ska göra. Första natten ska vi sova i Lucca inte långt från Pisa. Fiaten är hyrd och vädret där idag har varit 24 grader och strålande sol.
Sen får vi se var resan går efter det.
Längtar efter att göra en riktigt vacker och smaskig påsktårta!! Med gul marsipan och massa goda ägg samt strössel på. Såg en fantastisk skapelse i en mattidning för ett tag sen. Den ska få bli förebild för min påsktårta. Mums!
/Katarina


Lucca
Det blåser på Magnoliabacken!Våren är här!
Blåsippor, tussilago och lärkan som drillar... Allt på en gång under gårdagen. Vi har varit ute hela dagen. Anders arbetar med altansnickeri. Elin och jag har burit trallvirke och jag har räfsat torrt gräs. Härlig dag.
Det har varit intensiva arbetsveckor och dagarna fullkomligen rasslar förbi.
Vårsolen för tankarna till Toscana och vi har så smått börjat planera vår rutt.
Idag kommer Nicklas och lite senare kanske också Olivia ut till oss. Vi åt med dem på Indira i fredags. Där var det verkligen mycket folk. Det är en märklig liten restaurang med fantastiskt god mat!

Det är fantastiskt stor skillnad på att blogga nu med fast bredband via telefonlinan. Bilderna laddas upp på ngn sekund. Det är Elin som är fotograf till dessa bilder. Ett riktigt litet proffs! Titta på hennes blogg som hon designat inför sin språkresa till Torqey. Den finns på STS hemsida. Så snygg! Det är mycket bild och bra fotografer i den här familjen...

/Katarina
Fint besök!

Mina fina goa barnbarn har varit besök idag. Härlig promenad i vaholm och skön samvaro!Lille Dylan ställer sig nuförtiden mot allting. Idag stod han "lull"  tre sekunder mitt på golvet
och såg alldeles lycklig ut.


Storebror sägar "banan" med djup röst och Dylan tittar förundrat på honom...


 
Gosa med mamma är det bästa som finns!

Ha en bra arbetsvecka/
KatarinaVilken underbar vårdag...

Så härligt det är när vårsolen lyser in på vårblommorna. Igår var jag en sväng i Mörby och köpte en bukett med 25 tulpaner direkt ur nyinkommen kartong. Idag har vi byggt en stund på altanen. Grannarna tittar ut ur sina vintervilor och alla njuter av att solen värmer!
Vi funderar på hur vi vill ha det med skärmtak. markis eller inget alls... Det är skönt att ha något över möbler men kvällssolen får inte skymmas.


 

Altanbygge i solen.


Imorgon ska jag träffa Erika och barnen. Det ska bli så roligt, jag längtar efter dem!

Tänk - förra helgen frös vi ordentligt när vi promenerade ner till havet.
Här är frusna Olivia och Nicklas, förra helgen.Den här tiden på året är det här en absolut höjdpunkt. Hemmagjorda är bäst!


Nu är det dags för middagsmat!/
KatarinaNya tag!

Nu var det verkligen länge sen sist. Vi hade stora problem med internet och det tog evigheter att göra inlägg eller var direkt omöjligt så jag gav upp. Tiden slukades också av coachutbildningen med klienter, full fart på jobbet och att vi verkligen kom igång med träning igen.
Vi har nu bytt från mobilt bredband till fast lina och telefon. Det känns fantastiskt! Det fungerar perfekt.
Så då ska jag nu alltså börja blogga så smått igen...
Först av allt - stort grattis till min fina systerson som fyller år idag!
Det ska bli roligt att följa våren här på Magnoliabacken. Jag blir saligt glad av alla de underbara fåglar som kvittrar glatt i buskagen.
Nu är jag diplomerad coach och ser fram emot att coacha i lagom utsträckning framöver. Just nu har jag två klienter. Jag kan ha åtta som absolut Max för att inte påverka arbetet i övrigt. Det betyder ca två samtal i veckan. Nicklas och jag bygger sakta men säkert upp en hemsida.
I huset sker det små framsteg hela tiden. Räcke till trapp och vägg för rör i tvättstugan är på gång just nu.
Vi har hunnit göra oss av med två bilar sen sist och funnit en ny liten bensinsnål Polo som är en perfekt pendlarbil för oss.
Erika med familj har efter en dramatisk försäljning landat i sitt fina radhus. Lille Dylan står och släpper taget före sju månaders ålder. Det gå undan! Jag längtar intensivt efter dem och hoppas att vi kan ses i helgen. Nicklas och Olivia var här förra helgen. Det är perfekt när de kan vara här och plugga och vi kan bryta av med en gemensam promenad eller måltid.
Imorgon kommer det mera bild och berättande från Magnoliabacken!
Katarina

Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010