Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Gott Nytt År!!!

Nu har promenaderna gått till Magnoliabacken ett par dagar i streck. På tisdag kommer grundelementen och marken är förbered samt täckt med stora dukar. De som nu har arbetat på tomten är inlyssnande och trevliga samt verkar kunniga. På två ställen kom det lite berg i dagen - men tack och lov, inom våra marginaler. Det är så skönt att inte behöva spränga.
Jag har så svårt att föreställa mig hur stort huset blir. Det ska bli så spännande när grunden är klar och ytan syns.
Idag mötte vi en granne som ska bygga ett Allmogehus. Det såg fint ut. Det kommer att pryda området! En vacker Berguv från Fiskarhedenvillan byggs också i närheten.
Vi hade kontakt med vår elektriker häromdagen. Han verkar ha fulll koll. Likaså snickaren som kommer hit för att skaffa information efter helgerna.
I förrgår slog det mig plötsligt att vi kanske inte varit tillräckligt tydliga beträffande vår panel. Att vi bara tagit för givet att den panel vi beställt skulle sättas upp på det sätt vi hade tänkt oss. Jag satt och tittade på foton på husleverantörens hemsida och insåg att det fanns en mängd varianter. I halvpanik - då ritningar godkänts och huset tillverkas för leverans om några veckor - så sökte jag kontakt med Fiskarhedenvillan. Blev bemött med lugn och proffsighet. Idag skickade vår husförsäljare ritningar med exakt det vi vill ha och önskade Gott Nytt med en försäkran att snickarna kommer att veta hur det ska vara och jag säger bara STORT TACK!!!!
Ibland vet man inte vad man inte vet (0=... Då är det svårt att veta vad man glömt... Men det känns tryggt med Fredrick som är så tillmötesgående.

Nu ska vi alldeles snart äta lammytterfilé med rostade rotsaker och chevrecrisp. Innan blir det  fetaostgratinerade heta räkor - sen rundar vi av med Glace au four. Mums!

Nu kommer något oerhört fantastiskt! Elton ska få ett litet syskon - så nu går mormor i dubbel väntan på Hus och ny bebis!!!
Lille Elton bjuder Ben-Ji på vatten i sina nya lekglas.


Sommarstugan blott ett minne!


Vår infart med skopbesök!Visst ser ytan ut som ett hav!

/KatarinaNy fart

Det blev inga bilder tagna i helgen. Inget skrivet heller. Jag var både ilsken och ledsen i lördags, men nu är jag på banan igen. I dagsljuset blev det tydligt att björken som fälldes brakat rakt ner i vårt underbara Magnoliaträd.
Nog om det. Vi hoppas att trädet tar sig och att vi slipper mer olyckor av det slaget.

Idag har det istället kommit ett trevligt kuvert från Fiskarheden i vår brevlåda!
Det är ordning och reda på det hela. Härligt! Alla entreprenörer utsedda utom den som gäller kakel och klinkersläggning.
Dags att ta kontakt för kontraktsskrivning med var och en av dem.
Från elentreprenören kom i samma posthög en kopia på kontraktet med en vänlig hälsning och frankerat kuvert.

I mitten på mars står förhoppningsvis vårt hus på plats då snickarna gjort sin del av det stora med stommontering, monterade fönster, dörrar, farstukvist och balkonger... Det känns helt fantastiskt!

/Katarina

Full fart på tomten

Tomten eller tomten (0=
Ja, det är nog full fart på båda ställena. På Magnoliabacken har det hänt saker! Vägen är breddad och finfixad. Infarten till tomten är inte lika tvär i svängen utan bred och rundar mjukt in. Björken är borta men, en liten gran står nu istället på ett fint inramande sätt till höger om infarten. Den kom till sin rätt precis. Det blev väldigt bra! Inne på själva tomten har det grävts och omfördelats material. Vi hann inte riktigt med i svängarna så jag tror att de fina stora stenar vi tänkt bevara nu ligger i en hög med grävda massor... Nåväl - ibland går det långsamt och ibland fort. Vill man vara med i svängarna så får man helt enkelt följa tempot och gilla läget tror jag.
Anders och jag har haft fullt upp med att avsluta arbete inför årsskiftet och vara lite magsjuka och lite annat pyssel. Från att ha varit på plats varje dag har vi nu knappt hunnit äta middag tillsammans.
Fredrick på Fiskarhedenvillan har redan fixat till det mellan VVS och grundentreprenören så att arbetet ska synka bra - det känns skönt. Samordning är ju a och o i den här processen.
Återkommer med bilder då dagsljuset och jag har mötts i helgen.
Nu går arbetstempot ner igen efter budgetarbete och avslut av en mängd arbetsprocesser. Sen blir det besök på Magnoliabacken varje dag skulle jag tro.

/KatarinaLussebullsbak

Jag sitter och skriver julkort efter en intensiv dag som nu avslutas med lite lussebullsbak, julmusik och ljusmys. Vi har fixat med presseningen över båten som hade blåst av för ett tag sen och det blev  kallt efter en stund. Det tog några timmar att få till det. Genomfrusna och hungriga åt vi lunch och åkte sen iväg för att handla.

Nu är grovutstakningen för huset gjord. Det ser så stort ut! Det känns alldeles rätt med placeringen. Vägarbetet har inte kommit igång än. Hoppas det tar fart nu i veckan. Vi har varit på två sopptippsturer till med rör och slangar från tomten samt ännu mer tjärpapp...

Imorgon Lucia! Det går så fort!!!


/KatarinaSläpet hemma

Ikväll har vi tagit hem ett släp med tjärpapp. Det ska vidare till tippen imorgon. Vår markille ringde och sa att det blir start på fredag istället då de blivit lite sena med pågående arbete. Tyvärr behöver vi ta ner en fullstor björk  för att skapa bättre utrymme för infart till tomten. Tråkigt men behövligt...
Nicklas är hemma och synlig efter allt pluggande. Roligt! Imorgon kommer både han och Olivia hit.
Nu är det läggdags för mig som ska upp 5.30 imorgon.

/KatarinaLite pyssel på tomten

Ikväll lyckades jag smälla upp garagedörren så att nyckeln i låset blev böjd. Sen skulle Anders böja tillbaka den och då gick den av... Vi fick åka till KTH där Nicklas satt och pluggade för att hämta en ny nyckel.

Roligare var det att hämta lille Elton på förskolan idag. Han fick följa med mig hem medan Erika arbetade med lektionsförberedelser. Sen åt båda middag med mig och Anders.

På torsdag börjar vår grundentrepenör att fixa med vägen till tomten. Ikväll var vi där och pratade med grannen om att det ska börjas arbetas med vägen, sen samlade vi ihop en del av de MÄNGDER med tjärpapp som ligger på tomten. Jag har aldrig tänkt på hur tung tjärpapp är. Vi har använt plastskynken att dra den på i snön fram till vårt släp, men det finns mer kvar...Spana in jackan - den hade Anders när han var liten och det är hans mamma som har sytt den - av Anders farfars trenchcoat. Nu har Elton fått den!Elton provar Anders arbetshandskar innan de åker hem.


Det ska bli så spännande att grävning för grund och tomt- samt vägarbete börjar på torsdag! Milstolpe två!


/ KatarinaShopparsöndag

Nu har vi inhandlat första julklapparna! Elin har också fått lite nödvändgt smått och gott i klädväg.
Det är inte speciellt svårt att komma på julklaooar nu när alla stora ungar är på väg till, eller har eget boende.

Vilken fin julbordslunch vi hade idag på Pär och Lindas "krog". Det var så mysigt ordnat och maten var så god att vi åt mer än vi borde...

Nu ska vi åka till IKEA och handla lite fler julklappar - de stänger 20.00.

/KatarinaJulmusik

Efter en resa till Öregrund med god lunch hos Anders mor och far sitter vi nu hemma och lyssnar på julmusik, dricker ett glas gott vitt och bara njuter av helgfrid. Trevligt att också träffa Anders bror med fru!
Rekommenderas gör Katharine Mc Phee som sjunger klassiska julvisor. Nicklas och Elin är hemma och fixar med pizzor då vi är alltför mätta sen lunchen för att vara intresserade av middag.
Igår var jag med jobbet på julbord som var ett stort arrangemang med dans och uppträdande. Fullt ös! Imorgon ska Anders, Elin och jag till våra vänners golfkrog för att avnjuta ett annat i lugn och ro. Det ska bli så mysigt!

Vi har fått grundritningarna från Fiskarhedenvillan! På måndag skriver vi vårt första entreprenörskontrakt på grundarbetet. Jag längtar till nästa jul då vi, om allt går väl, bor på Magnoliabacken. Åh, vad härligt att fira jul där med förhoppningsvis alla ungar och respektive samt barnbarn. Vi firar ju alltid den 23 december så att vi kan samlas allihop. Det är tystare och mörkare än vad vi är vana vid där vi ska bo sen - rofyllt och med ett lantligare läge på ön, det passar oss utmärkt!

/ Katarina
Byggfelsförsäkring klar

Det gick med rasande fart - jag vet inte om det var farten som gjorde priset, men summan denna försäkringskostnad utgör är HÖG!!! Det är bara att bita ihop då den enligt lag ska finnas innan bygget påbörjas.
Idag har vi skickat lite svar på frågor till Fiskarheden som följer upp att inget missats eller missförståtts. Det är bra. Vi spar all kommunikation så det är lätt att backa bandet och hämta hem de uppgifter som vi tidigare lämnat. Annars skulle det nog bli svårt att hålla reda på alla detaljer.
Vi har bestämt oss för att ha Gesims ovan fönster och dörrar - det är verkligen fint!


Igår flyttade Linn tillsammans med Jonni in i en lägenhet på till att börja med tre månader. Det gick väldigt smidigt - en vända med gallersläpet som vi hade till våra besök på tippen räckte. Nicklas är mer hos Olivia än hemma nuförtiden - härligt när de trivs ihop! Så från att ha varit sex stycken i familjen är vi numera 2,5 (0= + Ben Ji.

I helgen ska vi skriva kontrakt med vår grundentreprenör samt ta en sväng till Öregrund igen. Jag tror att vi ska hinna med att ta bort tjärpappen från Magnoliabacken också - åtminstone packa ihop så mycket vi kan på vårt lilla släp.

Anders övar franska glosor med Elin (som har fått tandställning) och Ben Ji ligger på rygg brevid mig. Jag älskar glasverandan på det hus vi bor i nu. Vi sitter här jämt. Hoppas det blir detsamma med den på Magnoliabacken som blir lite mindre. Det är härligt med fönster åt tre håll - det blir en upplevelse av att vara nära natur och väder.

/ Katarina


Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010