Magnoliabacken - En husbyggarblogg om Fiskarhedenvillan Vråken

Fredag och längtar till måndag??

Det är märkligt - men det gör jag faktiskt. Har varit på två intensiva konferensdagar med två kollegor som gett mig inspiration och återhämtning. Nu vill jag arbeta direkt med allt jag har i huvudet.
Sen är det så roligt när bygget går framåt under veckorna!
Här kommer bilder på gavelspetsarnas färd och landning på plan två. Allrummet står för sig själv där uppe på första bilden.
Ja - Vråkar flyger (0=
Nu börjar det likna något!
/KatarinaGavelspetsar på

Snabblogg. Igår var jag hemma halv sju efter en lång arbetsdag i stan. Åker igen om tjugo minuter men jag måste bara berätta Gavelspetsarna är på!!! Bilder kommer ikväll...
Anders var och tog några bilder på lunchen.
Snickarnas arbetsvecka är slut och vi firade av Christoffer, som nu inte kommer mer, med pizzakväll.
Tack Christoffer!!!

/Katarina
Plan två...

Nu börjar stommen på plan två att ta form. Det har också gått framåt med stora steg när det gäller gavelspetsar och två innerväggar till övervåningen.
Idag har dörrar, fönster och tegel kommit. Dörrarna och fönstren är så fina! Isoleringen uteblev då föraren hade fått uppsöka verkstad med bilen.
Det snöade ju verkligen rejält en stund i morse, klockan sju, då jag åkte till jobbet. Hoppas att våra snickare får lite skönare väder imorgon uppe på Magnoliabacken, jag var där ikväll vid sjutiden och då var det kallt och blåsigt.
Både Anders och jag har kvällsarbete och sitter vid varsin dator med handbollsmatchen på TV´n i köket. Jag ska lägga in några bilder innan arbetet tar vid.
Snart kommer snickarna från huset och då vankas också semlor för den som vill ha.
Prydligt fixat, i helgen städar vi igen!
Här börjar det ske saker med plan två.
Lasse har varit och gjutit plintar för entréverandan.
Gavelspetsar på gång.
In action...
Uppe på backen!
Snickarbasen (0= Superbra!
Här kommer hans duktiga team!
Och de kommer från...
Plats för fönster övervåning.
Musik till arbetet - helt rätt tycker jag.
Byggherre Wedin håller undan snön.
En dag kanske ngn läser detta och förundras över hur man byggde för 100 år sen...
Teamwork.
" Ett sånt där bord vill jag ha..."
Fönsterinspektion - ser bra ut!
Imorgon kommer Elin - det blir skoj att visa henne hur huset växt fram med hjälp av snickarna!
/KatarinaSöndagsbestyr

Efter en fullspäckad vecka med arbetsdag även igår har vi en dag hemma med lite tomtbestyr och hemmafix.
Igår flyttade Nicklas till Olivia. Anders och Nicklas packade på släpet och hämtade mig efter arbetsdagens slut, sen bar det av till nya boendet. Jag är så glad att de trivs så bra ihop och att ännu ett barn går ut i vuxenlivet fullt ut. Här hemma märks det stor skillnad i tvättkorg, diskmaskin och kylskåp allteftersom mindre och mindre tid tillbringats här av Linn och Nicklas med respektive. Men det blir tomt!
På Magnoliabacken sätts det fart imorgon igen när våra snickare är åter. Vi har varit där och plockat undan lite skräp, hjälpt en granne som halkat av infarten med bilen och täckt material efter att allt flyttats upp på tomten.
Vi ska ordna lite bättre för sopsortering idag, samt göra ytterligare en check av att allt material kommit som det ska.
I veckan kommer taktegel.
Husets "nya" höjd blev 44 cm över det som angavs i bygglovet - men det har vår handläggare gett klartecken till efter lägeskontrollen. Det dök upp två små bergsklackar vid grundläggningen som vi inte räknat med. Vi klarade oss från sprängning med drygt den marginal vi diskuterat på byggsamrådet, + 4 dm.
Det ser ut att bli en fin dag!
/ KatarinaHärlig dag!

Sol över Magnoliabacken. Underbart med lite blå himmel. Jag åkte hemifrån 6.30 - före snickarna denna morgon.
Anders tog bilder på lunchen. Som ni ser är det full fart framåt.
Huset ligger högt - det blir fin utsikt.
Så otroligt effektiva dessa killar är. Vi är så glada över deras arbete.
När jag kom, före middagsdags, var vår veranda ett faktum - vi kunde gå omkring och få rumskänsla på nedervåningen. Fantastiskt!
Här står Daniel och Anders och pratar om morgondagen. Sunaru ska komma med en hjullastare och ta upp material som ligger nedanför backen. Det blev så bra nu när marken blev hård igen efter att Lassa och Magnus slätat till den. Nu kan vi ha mer material kring själva huset.
Fint va?
/KatarinaSimsalabim? Nej - duktiga människor!!!


Vilken dag! jag är helt slut - och om jag är slut vad ska då inte snickarna vara som arbetade till åtta och började med oss imorse. Nu tittas det på handboll där nere.

Allt har gått så bra! Men lite äventyr har vi haft. Jag är oerhört imponerad av alla som arbetat med hus och tomt idag.
I morse ringde åkaren som kom med huset och vi gav oss iväg för att ledsaga honom till tomten. Anders och han tog en tur i bilen för att bestämma väg. Det är ju rätt så snirkligt och isigt på våra vägar. Nåväl, vi fastnade iallafall i en isig backe. MEN! Magnus från Sunaru kom med hjullastaren och vi grusade och sandade. Efter några sliriga försök så fick den 24 meter långa bilen fäste. Tack och lov!
Det var ett precisionsarbete utan like att sen lasta av allt. Bredden på takstolarna var jag mest fundersam över hur det gick till egentligen att få dem mellan träd och till och med upp för Magnoliabacken! Mycket imponerande.
Snickarna, grundarbetarna och åkaren bildade raskt  ett målfokuserat team och fick till det så väldigt bra.
Innan Anders och jag gick ifrån tomten ikväll så hade Anders varit med och rest ena långsidan. Betänk då att allt kommer i lösvirke. Vilka snickare! De är lika trevliga som de arbetat bra idag och Anders och jag är verkligen nöjda.
Vi har städat skräp och täckt in allt material samt hjälp till lite här och där om det behövts. Eftersom att det hänt så oerhört mycket de sista två dagarna så kommer det lite bilder från igår här tillsammans med dagens.
Häng med nu - här går det undan...
Bilen som pumpar upp betomg till grundformen.
UPPFÖR Magnoliabacken!
Tjusig platta - nästan fylld.
Vilken fin Yta!
Smurfåkaren.
Här kollas det!
En långtradare kommer lastad.
Sunarus hjullastare. Vilken kämpe.
En låååång bil med Fiskarhedenvilla i.
Första lyftet.
Aktivitet!!
Visst är det ett under att det går att ta sig fram med paket som detta.
Eller det här...
Kluriga och erfarna killar.
Väl uppe.
Alla händer håller uppe första långsidan.
Den fixas fast. Lasse från Sunaru som arbetat så bra med grunden hjälper också till.
Nedan:
Entrén igen - börjar skönjas något (0=
Natti natti! Vilket bra arbete!
/ KatarinaDan före dan

En riktigt sömnig dag. Det var länge sen vi hade solsken.
På tisdag landar Vråken om allt går som tänkt! Mildgrader och uppehåll enligt prognos.
Det låter riktigt bra. Idag var Elin med oss vid tomten. Där hade jobbats lite på förmiddagen idag, såg vi.
Här kommer lite bilder från sista dagarnas arbete med grundens framväxt.
Här ska vi bo (0=
Liten solglimt över det hela...
Anders vid husets lilla veranda.
Hela härligheten, täckt med pressar.
Välkommen in! Här kommer entrén att ligga.
/ KatarinaNarnia

Ja - där har vi varit ikväll... och träffat Aslan, Caspian m fl! 3D - brillorna på och stor cola samt snacks gjorde biobesöket fulländat. Anders fastar på 9:onde dagen så det känns lite elakt när Elin och jag sitter och smaskar. Filmen var alldeles lagom underhållande för mig, som inte vågar titta då det är läskig vuxenfilm (0=
Nicklas kom hem som hastigast under tiden vi var på bio och packade, för att sen fara iväg en vecka till Åre. Där verkar det bli lite lagom kallt och chans till sol på måndag.
På förmiddagen tog vi en långpromenad och tittade på några av de Fiskarhedenvillor som finns här på ön. På vägen tog vi en sväng förbi Magnoliabacken. Grunden ligger under presenningar och lite arbete kvarstår innan betongen ska i formen på måndag. Det ser fint ut! Huset kommer att ligga lite lätt vinklat så att entrén syns fast det är gaveln som vetter mot infarten. Imorgon ska vi försöka dokumentera lite i dagsljus.
Idag har jag bäddat i ordning fyra sängar i dubbelrummet på nedervåningen där snickarna ska bo. Det blir riktigt mysigt!
Det där med bygg-el är fascinerande. Vi har ett el-abonnemang på adressen eftersom där låg ett hus som vi rev. Denna el ska kopplas ur och sen ska det istället kopplas på el utifrån ett bygg el-abonnemang... Först ska det komma någon och koppla ur, sen ska det komma någon och koppla på. Då det är dags att ha ett vanligt abonnemang igen ska de så kopplas ur och kopplas i igen. Sen, om vi startar det gamla abonnemanget igen, inom ett år ska man betala för den abonnemangstid man inte nyttjat under den tiden det varit av. Eftersom att Eon "äger elnätet" där vi bor så är det bara att köpa, det finns inget val. Naturligtvis är det en kostnad för varje tillfälle så det blir fyra fakturor från Eon, plus abonnemangsavgift för tiden vi inte nyttjar. Hmm... bra affärsidé.
/KatarinaYiippiiieee!

Vi tog en sväng upp till tomten vid sextiden och där var det fart! VVS - entreprenören var på plats och arbetade för fullt tillsammans med vår grundkille. Det känns så otroligt roligt! Jag kände att anspänningen, inför att allt med grund och husleverans i nästa vecka ska klaffa, lättade lite. De var så trevliga och positiva och verkade ha redig koll. Jag är så glad att det inte snöar ikväll och att det ska bli mildgrader igen efter helgen. Det vore perfekt om prognosen håller...
Nu vill jag bara åka dit igen och njuta av progression och se vårt fina hus växa upp. VVS - ansvarig berättade att de varit där i närheten och gjort arbeten för Fiskarhedenvillan för inte så länge sen. De åker från Dalarna!
Jag är så glad att de som arbetar med vårt hus jobbar på så bra. Det betyder så mycket eftersom att det ska bli vårt hem där jag hoppas att vi får bo och leva många år tillsammans, Anders och jag.
I helgen ska vi rigga för sopsortering vid bygget. Vi ska också ställa iordning nedervåningen för våra snickare inför veckan som kommer.

Det är inte barar vårt hus som växer fram. Erikas mage växer så det knakar. Vi skojar om att det är tvillingar eftersom att det finns två tvillingpar på min mors sida. Min mormors systrar tex... Det är roligt att gå i dubbel väntan. Både på Stork och Vråk (0=

/KatarinaEn liten bit till

Vi får husleverans något senare. Grundarbetet är inte klart än. Det blir för kallt för att pumpa betongen via en extra station uppför vår backe de närmaste dagarna. Alla verkar dock jobba för att god samordning ska ske. Ingen har suckat djupt eller ens knystat ordet omöjligt. En positiv grundton och vilja att lösa är det vi mött hittills, trots att flexibilitet har krävts av alla samspelande aktörer.
Vi var förbi tomten ikväll men där såg det ut som igår vad jag kunde se i mörkret. Iver, oro och nyfikenhet är starkast i känsloregistret just nu.
Jag väntar med spänning på om jag kommer att klara mig från magsjuka då alla barnen med respektive utom Olivia och Elin drabbats nyligen. Lille Elton fick också en släng. Jag har arbetat dagar samt plussat en hel del kvällar med administration och inte riktigt skött hälsan. Två längre promenader och tre cykelpass är allt jag fått till, sista månaden, så jag hoppas att julvilan, mycket vitlök och blodapelsinjuice gör susen (0=. Nu ska jag arbeta i normalfart igen och motionera regelbundet - då fungerar det bäst!
Snickarna kommer att börja jobba i nästa vecka. En av dem har varit här och träffat Anders. De kommer att bo i våra tomma rum på nedervåningen. Vi har verkligen space där, så det passar bra!
Jag är lite sugen på att ta itu med kakel- och klinkersval. Vi är i stora drag klara med vad vi vill ha men sen får vi se vad den entreprenör som ska utföra arbetet kan hjälpa oss med. Runt öppna spisen vill vi ha en gråbrun kalksten vi sett hos en lokal stenfirma, men vi vet inte än om den går att få så tunn som vi önskar. Den blir vacker tillsammans med Siljans furugolv, Romance, som vi valt att ha överallt, utom där det plaskas med vatten.
Vi träffade våra grannar ikväll och de tyckte det var ok att använda marken närmast deras tomt för upplägg av diverse material. Skönt! Vår tomt är ganska stor -  drygt 1500 kvm - men ändå känns det som om det inte finns något bra ställe att lägga virket på. Det är nog för att tomten är rätt så kuperad och i "oordning" just nu.
/KatarinaVår i luften

Vi har besökt tomten på förmiddagen och där arbetades det på söndagen. Det behövs, för nu är det snart dagen D. Dock vet jag att det ymniga snöfallet häromdagen sinkade grundentreprenören som också arbetar med snöröjning. Där var ingen och arbetade i fredags. Vi hoppas att allt flyter på i bra tempo. Då har nämligen det som utför arbetet de allra bästa förutsättningar beträffande temperatur. Nu blir det mildgrader fram till onsdag. Sen ska det gå mot minus 10 igen enligt prognos. Jag önskar att arbetet nu går framåt i stabil takt utan motgångar och att samordning med andra aktörer kan ske på bästa sätt.
Det är ett fantastiskt ljus ute idag. Vi tog en promenad längst vattnet och solen värmde riktigt. Det känns som att det varit solfattigt under sista månaden. Idag ska vi fira lille Eltons tvåårsdag och förbereda oss inför arbetsveckan som kommer att bli intensiv efter helger och med nytt år.
Vi har fått en utmärkt pärm från Fiskarhedenvillan med information och beskrivningar i mängd. Väldigt bra material!
När grundelementen är på plats kommer det lite bilder.
/Katarina

Välkommen
På Magnoliabacken har en ny vacker Fiskarhedenvilla byggts. Det är huset Vråken med några ändringar som gjorts utifrån våra egna önskemål. Här kommer du att kunna följa tiden fram till bygget och hela byggtiden till färdigt hus. Så välkommen hit till vår husbyggarblogg!


Unika besökare
Antal idag: st
Denna vecka: st
Denna månad: st
Läser just nu: stRSS 2.0

Copyright © Magnoliabacken 2010